En mand der har ændret verden og gjort mange folk lykkelige: www’s opfinder Tim Berners-Lee

For godt en uge siden oprettede opfinderen af World Wide Web (www) Tim Berners-Lee en weblog, som jeg blev opmærksom på hos Jakob Bøtter og sidenhen hos den danske Drupal-evangelist Gunnar Langemark.

Det er ikke fordi Tim Berners-Lee skriver særlig meget på sin nye weblog, så det interessante ved hans weblog er egentlig de 455 kommentarer hans første blog-indlæg har afstedkommet, i den uge der gik, inden han igår lukkede for kommentarerne.

Antallet af kommentarer afspejler nok hvor stort et icon Tim Berners-Lee er for mange brugere af internettet. Uden ham havde internettet nok set en del anderledes ud, end det gør nu. Der havde garanteret også fundet en udvikling af internettet sted uden hans www. Men hvem ved hvordan det ville være gået?

“Tim – Thanks so much for the net…
You have saved me from a life of scanning items in the supermarket…”

“Hello Tim,
I’m pretty sure you know very well that the www is the greatest technological creation in modern history. Although I suppose somebody else would have invented it earlier or later if you hadn’t, I just wanted to say thank you for having done such incredible pioneer work on a sector that has changed the lives of us all.”

Og sådan bliver de ved. Og det er jo rigtig nok: uden www ville mange af os ikke have det arbejde vi har, måske heller ikke have fundet arbejdet, måske ikke fundet vores kæreste, måske ikke købt mange af de ting og den musik vi ejer osv.

En medvirkende årsag til de mange kommentarer kan måske også være håbet om at få et godt backlink til sit eget site. Sitet bloggen er på, har en beskeden Google PageRank på 8 og hans weblog er nok en af de mest linkede sites i løbet af den sidste uge. Derfor omtaler søgemaskineoptimering-sitet SEOmoz.org ideen om at bruge den nye blog som et eksperimentarium, for over tid at måle backlinks effekt på søgemaskineplacering.