Hvad er forsinkelse på en s-togslinie og en buslinie?

I løbet af dagen har jeg i nyhedsprogrammer på tv hørt, at s-togslinier og HUR-buslinier pga. snevejret var op til en time forsinket.

Hvad betyder dette for busser der f.eks. har 10 minutters drift og tog der har 20 minutters drift? Hvis alle busser er forsinkede med en time, betyder det vel at man højst skal vente 10 minutter? Eller betyder meldingen at der kommer en bus i timen? Og hvad laver alle de andre busser så? Jeg kan godt se at problemet med forsinkelse pga. nedsat hastighed er et problem for den allerførste bus tidligt om morgenen ved sekstiden, men det burde da ikke være noget problem for alle de efterfølgende. Man må gå ud fra, at de bliver sendt af sted fra startpunktet med 10 minutters mellemrum.

Udtrykket forsinkelse kunne selvfølgelig også referere til, at en tur med bus eller s-tog tager en time mere end normalt. I så fald må man gå ud fra at det gælder fra endestation til endestation, og det er vel de færreste som rejser så langt.

Så man kan vel konkludere, at problemet ikke er så stort som det blæses op til i medier. Med mindre man absolut vil køre med den bus man plejer at køre med, og ikke er villig til at stige på en tidligere bus som også er forsinket. Men hvis man skal nå et vigtigt møde, så er det selvfølgelig drønirriterende med bare den mindste smule forsinkelse.

Følg visuelt med på:
Byens Puls og Landets Puls

1 thought on “Hvad er forsinkelse på en s-togslinie og en buslinie?

  1. Jeg har selv tænkt samme tanke mange gange. Især når jeg hører at togene er 20 minutter forsinket. Jamen, så kommer det jo til tiden! 🙂

Der er lukket for kommentarer.